Pécsi Tudományegyetem

Politikatudományi és Nemzetközi Tanulmányok Tanszék

  

Poland and Hungary in the era of political transformation direction for developing political sysem and civil socjety

Nyomtatóbarát változatPDF változat

A Pécsi Tudományegyetem Politikatudományi és Nemzetközi Tanulmányok Tanszéke a poznani Adam Mickiewicz Tudományegyetem Politikatudományi és Médiatudományi Karával közösen vesz reszt az alábbi programban: „Poland and Hungary in the era of political transformation direction for developing political sysem and civil socjety”.

A projekt a Lengyel-Magyar Kormányközi Együttműködés finanszírozásával valósul meg Magyarország Külgazdaság és Külügyminisztériuma, valamint a Lengyel Köztársaság Külügyminisztériuma együttműködése által. (www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/PL/hu)  illetve ( www.msz.gov.pl)

A poznani Adam Mickiewicz Tudományegyetem részéről a projekt koordinátora dr Beata Pająk-Patkowska és dr Marcin Rachwał, a Pécsi Tudományegyetem Politikatudományi és Nemzetközi Tanulmányok Tanszék részéről Dr. Schmidt Andrea.  A projekt célja az 1989 utáni évek politikai és társadalmi átmenetének vizsgálata, különös tekintettel az Orbán Viktor vezette párt, valamint a Jaroslaw Kaczyński vezette párt hatalomra kerülését követő időszak elemézse. A projekt zárásaként két kötet készül; egy angol és egy lengyel nyelvű változat. A projekt résztvevői a Politikatudományi és Nemzetközi Tanulmányok Tanszék részéről: Bretter Zoltán, Glied Viktor, Kákai László, Schmidt Andrea és Vörös Zoltán.

rovat: