Pécsi Tudományegyetem

Politikatudományi és Nemzetközi Tanulmányok Tanszék

  

Tanszéki delegáció a Mahidol Egyetemen

Nyomtatóbarát változatPDF változat

A Pécsi Tudományegyetem Politikatudományi és Nemzetközi Tanulmányok Tanszékének oktatói (Pálné Dr. Kovács Ilona, Dr. Kákai László, Dr. Glied Viktor) valamint doktoranduszai (Kacziba Péter, Nyerges Ádám) delegációs látogatáson vettek részt a bangkoki Mahidol Egyetem Társadalomtudományi Karán.

 

A Pécsi Tudományegyetem Politikatudományi és Nemzetközi Tanulmányok Tanszékének delegációja a Campus Hungary Program keretében a bangkoki Mahidol Egyetemre látogatott, azzal a céllal, hogy a Tanszék és az Egyetem nemzetközi kapcsolatait fejlessze, valamint hogy szakmai programokon vegyen részt.

A látogatás során a delegáció a Mahidol Egyetem Társadalomtudományi Karának összes angol nyelvű képzéssel rendelkező tanszékének reprezentánsával tárgyalásokat folytatott, megismerte azok oktatási- és kutatási tevékenységét és profilját. A pécsi delegáció bemutatkozása, valamint egyetemünk és tanszékünk bemutatása után a thai partner megerősítette szándékát az egyetemeink közötti együttműködéssel kapcsolatban.

A látogatás alatt a Tanszék reprezentánsai kutatási profiljuknak megfelelő témában előadást tartottak a Mahidol Egyetem oktatóinak és diákjainak kiemelten európai témaköröket érintve.

A Mahidol Egyetemen töltött időszak alatt a delegáció számos kurzust látogatott meg. Az órák közül kiemelkedően fontosak voltak a módszertani kurzusok, hiszen egy olyan szemléletet lehetett megismerni testközelből, amelyek a Tanszékünkre is érkező távol-keleti és más ázsiai hallgatók szempontjából rendkívüli fontossággal bírnak.

A látogatás eredményeként jelenleg a karok közti kooperáció, valamint az Erasmus + keretein belül történő együttműködés kidolgozása zajlik, amelynek révén remélhetőleg hamarosan thai diákok és oktatók érkezhetnek Pécsre, valamint magyar hallgatók és oktatók utazhatnak Bangkokba.

 

 

rovat: