Felvételi felhívás a 2021/2022. tanévre a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar doktori képzéseire

The Impact of Global and European Politics on the EU's Environmental Policy

A PTE BTK Politikatudományi és Nemzetközi Tanulmányok Tanszék és a MTA PAB Politikatudományi Bizottság közös szervezésében online konferencia kerül megrendezésre 'Víz – problémák és lehetséges megoldások' címmel. A két napos esemény a Magyar Tudomány Ünnepe programsorozat keretein belül kerül megrendezésre. 

A PTE BTK elkötelezett a járványügyi védekezés tekintetében. A 2020/2021-es tanévben újrainduló jelenléti oktatás azonban fokozott felelősséget ró a hallgatókra is.

A COVID-19 járványügyi készültségre való tekintettel, a Bölcsészet- és Társadalomtudomány Kar oktatásszervezési előkészületei miatt a félévkezdéssel kapcsolatos határidők módosultak.

Call for panels and papers for the 25th Central European Political Science Association annual conference, that will be held on 15th and 16th of October in Olsztyn, Poland, is now published. 

Mindegyik képzésünk esetében lehetőség van pótfelvételi jelentkezésre. Részletek: Pótfelvételi a PTE BTK-n.


The Role and Challenges of Political Science and International Studies in Central Europe

 

Date: 23 February 2018

Venue: The János Szentágothai Research Centre of the University of Pécs (Science Building),
20 Ifjúság street, Classroom B002

Dr. Kákai László lett az MTA Politikatudományi Bizottság helyi elnöke, Dr. Glied Viktor pedig titkári pozíciót kapott.

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Interdiszciplináris Doktori Iskola Politikatudományi Programja tisztelettel meghívja Önt

 

Bayerné Sipos Mónika

doktorjelölt

 

A kárpátaljai magyar kisebbség autonómia törekvései

című doktori értekezésének nyilvános védésére.

 

 

Az Antall József Tudásközpont gondozásában novemberben jelenik meg Margaret Thatcher, néhai brit miniszterelnök asszony "Életem" című hivatalos emlékirata.

Kérem csatlakozzon az alábbi Facebook oldalhoz a legfrissebb információkért:

International Studies Community

Tanszékvezetői pályázati kiírás

A Pécsi Tudományegyetem Politikatudományi és Nemzetközi Tanulmányok Tanszéke a poznani Adam Mickiewicz Tudományegyetem Politikatudományi és Médiatudományi Karával közösen vesz reszt az alábbi programban: „Poland and Hungary in the era of political transformation direction for developing political sysem and civil socjety”.

NATO: kezdetek, stratégiai koncepció alakulása