Politikatudomány BA

Nyomtatóbarát változatPDF változat
  • Leírás
  • Időterv
  • Kurzusok
  • Jelentkezés
  • Államvizsga

Elsősorban olyan jelentkezőket várunk, akik nyitottak, érdeklődők, integratív szemléletűek, és a politikai, társadalmi folyamatokat nyomon követik.

A k
épzés célja politológusok képzése, akik ismerik a társadalom politikai rendszerét és viszonyait, az alapvető politikai intézményeket és azok szellemi alapjait, a hatalom szervezetét és működését. Alkalmasak a politikával kapcsolatos szakértői tevékenységre, politikai elemzésre és kutatásra, szervezői és tanácsadói munkára. Felkészültek tanulmányaik mesterképzésben történő folytatására.

A program célja, hogy olyan magasan kvalifikált szakembereket képezzen, akik nem csupán elméleti ismeretekkel rendelkeznek, de átlátják, értik és elemezni tudják a politikai folyamatokat és a közigazgatás működését. Hallgatóink tanulmányaik során Magyarország és az Európai Unió mellett más térségekkel is megismerkedhetnek. Kurzusaikon Ázsiától Afrikáig, a Közel-Kelettől az amerikai kontinensig végigjárhatják a nemzetközi térben zajló politikai, gazdasági és kulturális folyamatokat. Átfogó képet kapnak az állami, politikai szervezetek, pártok és civil szervezetek működéséről, választási rendszerekről és a kormányformák típusairól. Politikatudományok szakos hallgatóként utóbbiak megismerésére a gyakorlatban is lehetőség nyílhat, elsősorban külföldi ösztöndíjaink révén.

A tanszék és a kar az oktatás mellett rengeteg plusz programot kínál Neked, filmklubok, meghívott előadók, beszélgetések, kirándulások, sportnapok és 
bulik színesítik a mindennapokat.

Az időterv elérhető az alábbi linken:
Időterv - Politikatudomány BA

Az időterv elérhető az alábbi linken:
Időterv - Politikatudomány BA

Felvételi információk, jelentkezési feltételek
Érettségi-felvételi vizsgatárgyak:
egy idegen nyelv (angol, francia, német, olasz, orosz, spanyol) vagy magyar nyelv és irodalom vagy matematika vagy társadalomismeret vagy történelem.

Két érettségi vizsgatárgyat kell választania a jelentkezőnek, amelyből egyet emelt szinten kell teljesíteni.

Felvételi irányszám
10<40

Az államvizsgára való jelentkezés az abszolutórium megszerzését és egy szakdolgozat beadását követően válik lehetségessé. Az államvizsga egy vizsgából és egy védésből áll.

A tételsor itt letölthető: LETÖLTÉS